Move Nijmegen

Kinderen kunnen meer bereiken in de maatschappij als ze hun mogelijkheden ontdekken. Dat is helaas niet vanzelfsprekend voor alle kinderen. Move werkt hieraan door kinderen uit ‘minder bedeelde’ wijken te koppelen aan studenten. Zij laten deze kinderen in onze projecten ontdekken wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Ze brainstormen over de vraag ‘Hoe kunnen wij zelf de buurt verbeteren?’ en nemen daarmee samen de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een maatschappelijk project. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij voorop en samen met de studenten geven zij de buurt een boost. Tijdens het project nemen de studenten een kijkje in het leven van de kinderen en andersom. Twee groepen die elkaar normaal gesproken niet ontmoeten, leren elkaar zo kennen.

De kinderen ontdekken hoe ze hun talenten kunnen inzetten om het idee te realiseren, een proces waarin actief burgerschap wordt gestimuleerd. Ze knappen bijvoorbeeld het speelterrein op, organiseren iets leuks voor bejaarden of houden een sportdag voor de hele buurt. Het project wordt afgesloten met een feestelijke onthulling van het resultaat met de school, de ouders en de buurt. Tijdens het project organiseren de studenten ook een actief uitje waarin ze de kinderen meenemen naar het studentenleven. Zo verkennen zij nieuwe sporten, studies, talenten en mogelijkheden en gaat er een wereld voor hen open.

Wil je meer weten over Move in Nijmegen? Kijk eens op www.stichtingmove.nl of stuur een mailtje naar nijmegen@stichtingmove.nl.

Met vriendelijke groeten,

Liza Bors, Elmo Jansen

Move Nijmegen