Blueberry pancakes

Blueberry pancakes

Ingrediënten:
• 450 gram bloem
• 75 gram suiker
• 3 eetlepels bakpoeder
• 3 eetlepels maïszetmeel (maïzena)
• 2 theelepel zout
• 600 milliliter amandel-, rijst- of sojamelk
• 3 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om in te bakken
• 220 gram blauwe bosbessen

Bereidingswijze:
1. Verhit wat olie in een koekenpan, of in 2 koekenpannen als je meerdere pancakes tegelijk wilt bakken.
2. Meng bloem, suiker, bakpoeder, maïszetmeel en zout in een ruime kom.
3. Voeg amandelmelk en olie toe en klop met de garde tot een beslag.
4. Roer voorzichtig de bosbessen erdoor.
5. Doe met een soeplepel of kopje wat beslag in de pan, probeer de pancakes klein te houden.
6. Doe de deksel op de pan en bak de pancakes aan beide kanten in 3 minuten goudbruin.