Pompoensoep

Pompoepsoep

Ingrediënten (8 personen)
• 2 grote pompoen of 2/4 kleintjes
• Gember
• 3/4 uien
• 1 rode peper
• 2 bollen knoflook
• 1 pakje takjes rozemarijn
• Groentebouillon blokjes (3L)
• 300 ml. slagroom
• Olijfolie / plantaardig

Bereidingswijze:
1. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de pompoen. Snij de pompoen daarna met een mes doormidden.
2. Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de pompoen te scheppen. Snijd de pompoen vervolgens in plakjes en daarna in blokjes.
3. Pel de uien, snijd ze doormidden en daarna in halve ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn.
4. Schil een stukje gember en snijd goed fijn. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd deze klein
5. Ris de rozemarijn van de takjes, hak goed fijn
6. Bereid de groentebouillon voor en Verwarm een soeppan op laag vuur.
7. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan. Voeg de knoflook, ui, rozemarijn, gember en rode peper toe en bak deze kort aan.
8. Maak op smaak met peper en zout en bak nog een minuutje aan.
9. Voeg nu de blokjes pompoen toe, bak kort mee en giet er vervolgens de groentebouillon bij. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
10.Pureer de pompoensoep in de soeppan. Pureer de soep tot een mooie dikte en voeg hierna de slagroom toe. Roer alles goed door elkaar en breng verder op smaak met wat peper en zout.