Recept Internationale Vrouwendag

Wat is er fijner dan je dag te beginnen met een

GEZOND ONTBIJTTAARTJE

  • Springvorm 18 centimeter
  • Mengkom
  • Spatel
  • Pannetje
  • Mixer

Ingrediënten;

  • 100 gr. (glutenvrij)havermout
  • 50 gr. Amandelmeel
  • 100 gr. Zachte dadels
  • 30 gr. kokosolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje(zee)zout
  • Voor de vulling
  • 900 gr. vanillekwark of kokosyoghurt
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 8 blaadjes gelatine

Voor de topping:

  • 400 r. bosvruchten(diepvries)
  • 2 eetlepels allesbinder
  • 30 gr. ahornsiroop
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de mengkom en kneed tot een geheel.

Verdeel het deeg over de bodem en zet 10 minuten in de oven.

Maak de vulling van

  • Kwark en zoetmiddel.

Week de gelatine in een pannetje en los op in warm water. Roer het kwark/yoghurtmengsel hier doorheen. Schenk de yoghurt/kwark in de springvorm en zet 3 uur in de koelkast.

Maak de topping

Verwarm de bosvruchten in een pannetje met zoetmiddel en bind met allesbinder. Laat afkoelen en verdeel over de taart. Zet nog even in de koelkast.